احساس استرس می تواند باعث نگرانی و عصبانیت فرد شود و ممکن است آسیب هایی برای فرد به همراه داشته باشد.البته باید توجه داشت که استرس همیشه بد نیست و می تواند به فرد کمک کند تا از یک چالش یا وضعیت خطرناک به سلامت عبور نماید البته اگر کوتاه مدت باشد. نمونه هایی از استرس و اضطراب روزمره عبارتند از : نگرانی در مورد پیدا کردن شغل، اضطراب قبل از آزمونی بزرگ، یا احساس استرس زمان قرار گرفتن در موقعیت های خاص اجتماعی.
اگرفرد به دلیل ترس های غیر منطقی از موقعیت های مختلف اجتناب نماید، مرتبأ نگران بوده یا اضطراب شدیدی را در مورد واقعه های آسیب زا هفته ها پس از وقوع آن احساس کند، در این هنگام به کمک نیاز دارد و باید از مشاور کمک بگیرد، برخی از افراد از کمک گرفتن از مشاور اجتناب کرده و احساس می کنند که خود می توانند اضطراب خود را مدیریت نمایند یا تصور می کنند که اضطراب آن ها غیرقابل کنترل است، اما این احساس درست نیست.
استرس و اضطراب چه حسی دارند؟
استرس و اضطراب می توانند علائم جسمی و روانی زیادی ایجاد نمایند، این علائم در افراد مختلف به گونه های متفاوتی بروز پیدا می کنند، برخی از این علائم جسمانی عبارتند از:
- درد شدید در معده
- تنش عضلانی
- سردرد
- اسهال
- تعرق زیاد
- سرگیجه
- خستگی
- لرزش دست ها
- تکرر در ادرار
- تغییر در اشتها
- اختلال در خواب
- تنفس سریع و ناتوانی در کنترل آن
- ضربان سریع قلب
استرس و اضطراب علاوه بر علائم جسمی می توانند علائم روانی نیز ایجاد نمایند. برخی از این علائم عبارتند از:
- مشکل در تمرکز
- خشم غیر منطقی
- بی قراری
- وحشت زده یا عصبی بودن در محیط های اجتماعی
- نگرانی همیشگی در مورد اتفاقات بد
علت استرس و اضطراب چیست؟
دربسیاری از افراد، استرس و اضطراب ایجاد می شود، آن ها معمولاً پس از وقایع خاصی از زندگی رخ می دهند، اما از بین می روند و فرد به حالت آرامش باز می گردد.اما اگر استرس طولانی یا شدید شود نگران کننده است.
مدیریت استرس و اضطراب
کنترل اضطراب و استرس شاید ابتدا سخت به نظر برسد اما راه هایی برای مدیریت استرس و اضطراب وجود دارند که شامل موارد زیر هستند:
- رژیم غذایی متعادل و سالم
- عدم مصرف کافئین، الکل و مواد مخدر
- زمان بندی سرگرمی ها
- تمرین تنفس عمیق
- شناخت موارد استرس زا
- خواب کافی
- ورزش منظم
- یوگا
- صحبت با دوست
- کمک گرفتن از مشاور